Friday, February 06, 2009

NIZAR SAMAN SULTAN PERAK


BERITA TERBARU DARI IPOH MALI. BEKAS 'KERAK' MB PERAK HENDAK SAMAN SULTAN AZLAN. SEBABNYA NIZAR MARAH SANGAT KEPADA SULTAN AZLAN SEBAB PECAT DIA DARI JAWATAN MB.

NIZAR PUN MARAHLAH. AKU MB PERAK YANG LEBIH POWER DARI SULTAN. AKU DIPILIH OELH RAKYAT UNTUK JADI MB. INI KUASA RAKYAT (WALAUPUN DIA LUPA DAP KESIAN KAT DIA SEBAB PR TAK ADA CALON DAP DARI MELAYU UNTUK JADI MB)

AKU RELA DERHAKA DARIPADA CAMRY AKU DITARIK BALIK. MANA AKU NAK LETAK MUKA DENGAN ORANG PASIR PANJANG??.

MAKA KARPAL PUN SAHUT CABARAN UNTUK JADI PEGUAM NIZAR SAMAN SULTAN AZLAN.

MANA ADA UNDANG-UNDANG? PERAK INI AKU PUNYA, ADA PAHAM. " YOU GO TO HELL" KATA NIZAR JAM 10.30 PAGI TADI KEPADA SUK PERAK APABILA SUK HENDAK HALAU DIA DARI PEJABAT MB. KAT NIZAR LAGI, SULTAN TALI BARUT BN....

SO, POWERKAN NIZAR TU...

SAMAN YOP..JANGAN TAK SAMAN.. BIAR PAPE ASALKAN BERGAYE...

3 comments:

apm_tyre said...

Salam Sejahtera..

begitulah 'terer'nya si Nizar nie.. sanggup malukan Ketuanan Melayu tue sendiri.. nilah padahnya bile orang melayu bertahta dimata bersultan di hati..

Lupakah Si Mat Jenini nizar nie yang Sultan Perak dulu yang perkenan dia jadi MB Perak masa lepas PRU dulu..

Kesian tengok melayu jadi tali barut orang lain..

Sedih2..pikir2kan bersama.. keadilan yang diminta untuk kepentingan diri or rakyat perak?

renungkan...

.@blogger.com said...

INILAH RUPA SEBENAR PAS,PKR DAN DAP. BILA UNTUNG - PERATURAN ITU BAGUS, BILA RUGI - PERATURAN ITU SALAH ATAU BERAT SEBELAH. KEADILAH ADALAH MEMIHAK KEPADA MEREKA, JIKA TIDAK MEMIHAK KEPADA MEREKA MAKA ITU TIDAK ADIL NAMANYA.

KITA SUDAH JANGKA INI AKAN BERLAKU, INILAH PERJUANGAN PAS, PKR DAM DAP. BERJUANG untuk rakyat ??- MEMANG PR ADALAH PAKATAN 'PENIPU RAKYAT'

BACA POSTING SAYA TENTANG PENIPUAN POLITIK PEMBANGKAN DALAM BLOG BERANIKAN HATI http://braveheart-blogger.blogspot.com

mymoksha said...

Saudara,
Kalau tak paham undang2 saudara boleh rujuk mana2 guru, buku atau melalui bacaan saudara. Sememangnya MB dipilih oleh rakyat dan bukan Sultan/Raja. Soal derhaka tak derhaka terletak pada apa yg kita lakukan. Bekas MB Selangor pernah bawak lari puteri Sultan ke Thai dan nikah di sana, derhaka? Penyokong2 UMNO berdengung di Terengganu pernah kata "Sultan Natang" atau Sultan binatang, derhaka ke tak? Ada beberpa kaedah sesebuah kerajaan boleh dijatuhkan dan MB itu ditukar, antaranya melalui undi tidak percaya atau pembubaran dun tetapi bukan cara merompak ADUn parti lain dan 'form' kerajaan haram mcm yg berlaku di Perak sekarang. Kes 3 ekor ADUn PR yg dikatakan jd 'ahli bebas' masih lagi di Mahkamah, so kalau betul surat perletakkan jawatan 3 ekor itu sah, mana Sultan,Naji MOngalia dan Zamry 3 suku tu nak letak muka.

UMnO yg gilak talak, Pakatan pembangkang tak pernah menang di Perak sejak 50 thn Merdeka dan boleh sabar tunggu kemenangan tapi Umno baru kalah sekali dan tak sampai 11 bulan mengamuk mcm org gila.

Rujuk sejarah, nak hadi blogger kena banyak membaca bukan main sedap tulis tak tahu sejarah, Raja Adil Raja di sembah Raja Zalim Raja di sanggah! Tunggu nanti bila hak kamu ditarik, apa reaksi kamu agaknya.