Friday, October 20, 2006

DATUK Z ..OK BOS!!...CANTIK BOS!!..Mak ooii!!! Besarnya rumah Datuk Z ni..Sekali tengok lebih kurang sama besarnya dengan Istana Alam Shah Klang..Steady lah Datuk..Jangan fikir orang nak kata apa..Tu semua duit Datuk kan?..Dia orang dengki tu Datuk Z..Macam ni lah orang Melayu..baru hebat..YB memang wajib ada rumah besar..baru ada kelas!!!..
MPK nak saman Datuk Z pasal buat rumah tak de plan?..Dah hilang akal ke MPK..Kan Datuk Z "Raja Klang"..mana boleh saman dia..MPK tu kan dah jadi macam kompeni dia..Siapa govenment staff yg nak lawan dengan dia, alamat kena tukar lah jawabnya..Hebatkan kuasa Datuk Z kat Klang..
Datuk Z ni kpd sesiapa yang tak tahu..nama penuh dia Zakaria @ Zainal bin Mohamed Deros..dia ni ADUN Pelabuhan Klang dan Ketua UMNO Bahagian Klang dah berpuluh tahun dah..tak pencen2 lagi..Dia jugak ahli majlis MPK yang paling lama..
Pada orang politik Selangor, Datuk Z cukup dikenali dengan kata favouritenya..OK Boss!! dan Cantik Bos!! kepada sesiapa sahaja yang dia fikir boleh memberi kepentingan dan kesenangan kepada masa depannya..Jangan terkejut apabila berjumpa denga Khir Toyo, Datuk Z ni boleh cium tangan walaupun Khir sebaya dengan anaknya.. Juga jangan terkejut bila dia terserempak dengan DO Klang atau YDP Klang, dia akan menjerit Bos!! Boss!! walaupun ditengah2 orang ramai..
Kalau di majlis2 rasmi kerajaan dan Umno, kegemaran utamanya ialah meng "enterframe" VVIP tertentu.. Pernah sedang Najib berbual dengan Khir semasa tea break di suatu majlis, tiba2 Datuk Z mencelah di antara Najib dan Khir dan dengan suara yang kuat yg boleh semua orang dengar beliau berkata "Datuk Seri(Najib), u confirmkan dengan I pukul berapa nak datang Klang sebab I dah mintak 5000 orang sambut u nanti"...Moral cerita ni Datuk Z nak semua orang tahu terutama depan Khir, dia kamceng baik dengan Najib(sebenarnya tidak)..cerita nak datang Klang tu sebab anak dia nak kahwin.. Bila Najib nak balik, Datuk Z bergegas lari anak ke kereta Najib sebab nak bagi kad jemputan anak dia kahwin...Hehe..rupa2nya baru nak bagi kad jemputan..hehe..Hebatkan Datuk Z..
Jangan risau Datuk Z..tak rugged lah cam tu..kena denda..tak de hal..boleh bayar punya..MPK boleh bagi diskaun lagi..
Hidup Datuk Z!!!!
Wa caya sama lu lah Datuk Z!!

No comments: